Indledning

Dit privatliv er af stor betydning for FruitLab ApS ("FruitLab", "vi", "os", "vores"). Vi ønsker at sikre, at dine personlige oplysninger behandles med omhu og beskyttes i overensstemmelse med gældende love og regler. Denne privatlivspolitik beskriver, hvordan vi som dataansvarlig indsamler, behandler og anvender de personoplysninger, vi indsamler i forbindelse med:

  1. Brug af vores hjemmeside
  2. Køb i vores webshop
  3. Salg af udstyr til FruitLab
  4. Modtagelse af nyhedsbreve og markedsføring

Ved at tilmelde dig FruitLabs nyhedsbrev giver du samtykke til at modtage e-mails fra FruitLab med nyheder og tilbud. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde nyhedsbrevet via de e-mails, du modtager fra os.

Når du kommunikerer med os, er det vigtigt for os at beskytte dine oplysninger. Vi følger databeskyttelsesforordningen (GDPR) og andre gældende love for at sikre, at dine oplysninger behandles korrekt og sikkert. Læs videre for at få mere information om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, og hvad dine rettigheder er. Du kan også finde oplysninger om, hvordan du kontakter os, nederst i afsnittet "Generel information om rettigheder og klagemulighed mv.

Behandling af dine personoplysninger

Vi behandler personoplysninger til en række forskellige formål i forskellige situationer. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige formål med behandlingen af dine personoplysninger i de forskellige situationer. Du kan desuden se, hvilke oplysninger vi behandler i de forskellige situationer, hvad retsgrundlaget for behandlingen er, og hvor længe vi opbevarer dine oplysninger.

Din brug af hjemmesiden (cookies mv.)

Indsamling af Oplysninger via Cookies på Vores Hjemmeside

Når du besøger vores hjemmeside, bruger vi cookies til at indsamle oplysninger om dit besøg. Dette omfatter din IP-adresse, browsertype, tidspunktet for dit besøg, de hjemmesider, der førte dig hertil, de sider, du besøger på vores hjemmeside, de funktioner, du bruger, og det indhold, du interagerer med. Nogle gange kan disse oplysninger omfatte personlige data.

Formål og Lovligt Grundlag: Vi indsamler disse oplysninger for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside, sikre dens stabilitet og sikkerhed og generere statistikker om vores besøgendes adfærd. I visse tilfælde bruger vi også disse oplysninger til målrettet markedsføring baseret på din adfærd på vores hjemmeside. Vi følger reglerne i cookiebekendtgørelsen § 3 og databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (for nødvendige funktionalitetscookies) for at beskytte vores legitime interesse i at opretholde hjemmesidens funktionalitet og sikkerhed samt cookiebekendtgørelsen § 4 og databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a (for øvrige cookies).

Sletning af Oplysninger i Forbindelse med Cookies: Oplysninger i forbindelse med vores brug af cookies slettes normalt, når cookien slettes fra din enhed. Sletningstiden afhænger af den specifikke cookie. Yderligere information om vores cookies, inklusive deres levetid og hvordan deaktiveres, findes på vores [Cookie-side](indsæt link til siden med cookies).

Køb i webshop

Når du foretager et køb i vores webshop, indsamler vi forskellige oplysninger om dig, herunder dit navn, dine kontaktinformationer, dine kontoplysninger og betalingsoplysninger samt din leveringsadresse.

Formål og Lovligt Grundlag: Formålet med at indsamle disse oplysninger er at registrere og behandle din ordre korrekt samt at levere de produkter, du har bestilt fra vores webshop. Desuden bruger vi disse oplysninger til at kunne yde dig den nødvendige support. Lovligt grundlag for behandlingen af dine oplysninger er i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b, da behandlingen er nødvendig for at opfylde den kontrakt, du har indgået med os ved at købe vores produkter.

Opbevaring af Oplysninger: Generelt opbevarer vi oplysninger om dig i 5 år fra udgangen af det regnskabsår, som oplysningerne er knyttet til, i overensstemmelse med de gældende bogføringsregler, som vi er forpligtede til at følge i henhold til blandt andet bogføringslovens kapitel 5. Andre oplysninger, som du giver os i forbindelse med dit køb i vores webshop, opbevares normalt i 1 år fra datoen for dit køb.

Nyhedsbrev og markedsføring

Når du giver dit samtykke til at modtage vores nyhedsbreve og andet markedsføringsmateriale, indsamler vi følgende oplysninger: dit navn, din e-mailadresse og i visse tilfælde information om de behandlinger eller produkter, du har købt eller overvejer at købe.

Formål og Lovligt Grundlag: Vi indsamler disse oplysninger med det formål at kunne sende dig relevante nyhedsmails og tilbud. Behandlingen af dine oplysninger er i overensstemmelse med markedsføringslovens § 10 og databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a, da vi kun sender elektronisk markedsføring, hvis du tidligere har givet dit udtrykkelige samtykke hertil.

Opbevaring: Som udgangspunkt opbevarer vi dine oplysninger til brug for markedsføring i 12 måneder efter vores seneste udsendelse af markedsføring, medmindre du tidligere har trukket dit samtykke tilbage.

Når du kommunikerer med os

Når du kontakter os, hvad enten du er en potentiel kunde, leverandør, forretningspartner eller på anden vis, indeholder din henvendelse ofte personlige oplysninger. Dette kan inkludere kontaktinformation, detaljer om din tilknytning til en bestemt virksomhed eller andre personlige oplysninger, som du vælger at dele med os. Nogle gange modtager vi også lignende personoplysninger om dig fra tredjepart, såsom din arbejdsgiver eller et familiemedlem.

Formål og Lovligt Grundlag: Vi behandler disse oplysninger for at kunne besvare og håndtere generelle henvendelser fra dig eller den virksomhed, du repræsenterer, samt for at kunne varetage den daglige administration og vedligeholde relationen til vores forretningspartnere og leverandører. Vores behandling af disse oplysninger er i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f, idet vi forfølger vores legitime interesse i at besvare generelle henvendelser, administrere vores daglige forretningsoperationer og støtte vores kunder.

Opbevaring: Personoplysninger, der er en del af vores generelle kommunikation med dig (f.eks. e-mail-henvendelser), slettes som udgangspunkt senest 12 måneder efter udgangen af det regnskabsår, hvor din seneste henvendelse er blevet afsluttet eller behandlet. Oplysninger om kontaktpersoner hos vores forretningspartnere og leverandører slettes som udgangspunkt senest 12 måneder efter ophør af samarbejdsforholdet. Oplysninger, der er en del af vores regnskabsmateriale (f.eks. fakturaer), opbevares dog normalt i 5 år fra udgangen af det regnskabsår, de relaterer sig til, i overensstemmelse med gældende bogføringsregler, herunder bogføringslovens kapitel 5.

Modtagere af dine personoplysninger

Vi tager dit privatliv alvorligt og sælger ikke dine personlige data til marketingformål til andre virksomheder. Dog kan dine personoplysninger blive videregivet i visse situationer, herunder:

  • Til myndigheder: Vi videregiver dine personoplysninger til myndigheder, når det er påkrævet i henhold til loven, forordninger, retlige processer eller lovpligtige anmodninger fra offentlige institutioner. Dette gælder især for personoplysninger, der indgår i vores regnskabsmateriale, som videregives til relevante myndigheder, herunder SKAT.

  • Til vores tredjepartsudbydere: Vi kan videregive oplysninger om din brug af vores hjemmeside til tredjepartsudbydere, hvis du har givet samtykke til vores brug af tredjepartscookies på hjemmesiden. Derudover kan vi videregive visse personoplysninger til betalingsservice og logistikvirksomheder i forbindelse med dit køb af varer på vores webshop.

  • Til vores databehandlere: Vi samarbejder med databehandlere, der blandt andet hoster, udvikler og yder support til vores IT-systemer. Disse databehandlere kan få adgang til dine personoplysninger i det nødvendige omfang for at kunne udføre deres tjenester.

Vi sikrer, at alle modtagere af dine personoplysninger overholder de relevante databeskyttelseslove og træffer passende foranstaltninger for at beskytte dine oplysninger. Din datasikkerhed er vores prioritet.

Rettigheder og klagemuligheder mv.

5.1 Dine rettigheder

Vi respekterer dine rettigheder og ønsker at gøre det nemt for dig at kontrollere dine personoplysninger. Du har følgende rettigheder i forhold til dine personoplysninger:

  • Ret til indsigt: Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, vi behandler om dig. Hvis du ønsker det, vil vi bekræfte, om vi behandler dine personoplysninger, og vi vil give dig en kopi af disse oplysninger.

  • Ret til berigtigelse: Hvis dine personoplysninger er unøjagtige, urigtige eller ufuldstændige, har du ret til at få dem rettet.

  • Ret til sletning: I visse tilfælde har du ret til at få dine personoplysninger slettet, inden vores almindelige sletningstidspunkt.

  • Ret til begrænsning af behandling: Du har i visse tilfælde ret til at begrænse behandlingen af dine personoplysninger. Dette betyder, at vi kun vil kunne behandle oplysningerne med dit samtykke eller i visse lovlige tilfælde.

  • Ret til indsigelse: I visse tilfælde har du ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger, hvis behandlingen er baseret på legitime interesser.

  • Ret til dataportabilitet: Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og til at overføre dem til en anden dataansvarlig uden hindring.

5.2 Retten til at trække samtykke tilbage (framelding af markedsføring):

Hvis du ikke længere ønsker at modtage nyheder eller tilbud fra os, kan du trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig markedsføring i de enkelte e-mails, du modtager. Du kan også kontakte os direkte ved hjælp af de kontaktoplysninger, der findes nederst på siden. Bemærk, at tilbagekaldelsen af samtykket kun vil have virkning for fremtiden og ikke påvirker lovligheden af vores behandling indtil tilbagekaldelsen.

5.3 Klage til Datatilsynet:

Hvis du er utilfreds med vores svar eller den måde, dine personoplysninger er blevet behandlet på, har du mulighed for at klage til Datatilsynet. De vil undersøge sagen og træffe en afgørelse. Du kan finde Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

Vi opfordrer dig til at kontakte os først, hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende behandlingen af dine personoplysninger. Vi er her for at hjælpe dig.

5.2 Retten til at trække samtykke tilbage (frameldelse af markedsføring):

Hvis du ikke længere ønsker at modtage nyheder eller tilbud fra os, kan du trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig markedsføring i de enkelte e-mails, du modtager. Du kan også kontakte os direkte ved hjælp af de kontaktoplysninger, der findes nederst på siden. Bemærk, at tilbagekaldelsen af samtykket kun vil have virkning for fremtiden og ikke påvirker lovligheden af vores behandling indtil tilbagekaldelsen.

5.3 Klage til Datatilsynet:

Hvis du er utilfreds med vores svar eller den måde, dine personoplysninger er blevet behandlet på, har du mulighed for at klage til Datatilsynet. De vil undersøge sagen og træffe en afgørelse. Du kan finde Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

Vi opfordrer dig til at kontakte os først, hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende behandlingen af dine personoplysninger. Vi er her for at hjælpe dig.

Opdateringer af Privatlivspolitikken:

Vi forpligter os til at regelmæssigt opdatere denne privatlivspolitik for at afspejle nye eller ændrede krav eller anbefalinger.

Kontaktoplysninger:

Kontaktinformation:

FruitLab ApS
Slotsgade 12A
6000 Kolding
CVR-nr. 43170015
Tlf: (+45) 53 53 55 55
Email: info@fruitlab.dk

Har spørgsmål eller ønsker at udøve dine rettigheder? Kontakt os via kontakt siden: https://it-refurb.dk/kontakt

For at sikre beskyttelsen af dine personoplysninger, kan det være nødvendigt, at vi beder dig om at bekræfte din identitet, før vi behandler din anmodning. I den forbindelse anbefaler vi, at du kontakter os via e-mail og inkluderer relevante referencer som f.eks. ordrenumre eller lignende i din henvendelse. Dette hjælper os med at bekræfte din identitet og sikrer, at vi kun handler på legitime anmodninger vedrørende dine personoplysninger.